Introduktion av mig

Hej! Jag heter Åsa Blumélius och på min blogg öppnar jag upp om hur det är att leva med mina diagnoser: PTSD, utmattningssyndrom och bipoläritet typ 1. Min tonårsdotter är diagnosticerad med ADHD och ångest.

På bloggen kommer du att komma följa mitt liv, vardagliga ting, inte-så-vardagliga händelser och hur jag tacklar att leva med diagnoser runt omkring mig (och att ha dem själv).

Som bipolär kan det vara mycket svårt att hantera stress och hantera ekonomin. Någon som lider av PTSD kan ha svårt att hitta rätt hjälp och lever med skräckinjagande flashbacks. Med utmattningssyndrom kan det vara svårt att komma upp om morgnarna, orka vara social och allt kan vara en kamp. Jag berättar om hur jag har gjort för att hantera detta efter flera år av terapi och professionell hjälp.

Jag vill dock påpeka att jag inte är en psykolog, kurator eller läkare. Detta är enbart min egna historia om hur jag har gjort för att överleva och må bättre.

Dessutom kommer ni att få tips om hur jag fick en bättre ekonomi, hur jag slutade att dricka alkohol och hur jag lever ett mer stressfritt liv. Samtliga som har varit en nackdel med att vara bipolär för mig. Ni kommer att få reda på hur du söker in till universitetet och övriga skolor, samt hur du ansöker om extra stöd i och med dina diagnos/dina diagnoser.

Det kommer också att få läsa ärliga blogginlägg om hur det är för mig att leva med en tonåring med ADHD och ångest. Även kommer du att få recept och tips som förenklar vardagen, hjälper dig att spara pengar och leva ett mer stressfritt liv. Saker som har hjälpt mig mycket och som jag hoppas även ska vara till hjälp för dig.

Detta är mitt liv, välkommen!

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: