Hur det gått och huvudvärk

Dottern hade möten i går och i förrgår på sjukhuset och till sjukgymnasten. Medan jag låg hemma med en bultande huvudvärk.

I tisdags åkte dottern med sin kompis till mormor för att sova över där och gå på möten. Sjukgymnastmötet var en stor hit men blodprovet med lustgas gick inte alls.

Sjukgymnasten var grundlig och ville se hur dottern stöder på foten. Denna gång innebar det att titta på hur dottern går och står. På torsdag, nästa vecka ska hon få springa på ett gåband.

Men hur gick det då med blodprovet? De höll på i 50 minuter och försökte hjälpa dottern med att ta blodprovet. Dottern, mormor, kompisen och personalen var toppen men det gick inte. Dotterns panikångest kom som ett brev på posten.

Först testade de med lustgas och det trodde mormor hade fungerat om de hade varit tillräckligt snabba, men snabbt satte ångesten stopp. Dottern ville inte testa lustgasen igen och hon klarade absolut inte av att ta blodprovet.

Så det bidde inget.

Efteråt var hon rädd för att vi föräldrar skulle bli arg på henne. Men då berättade jag att det är vi absolut inte. Min man är rädd för sprutor. Jag är ju rädd för mina höjder och trappor och har PTSD. Jag vet hur rädslor kan förminska en till en liten pöl av smuts.

Det är ingen som klandrar henne. Speciellt inte för att hon är mänsklig.

Men hemma bultade huvudvärken på dörren. Ihärdig. Oförlåtande. Det var bara att ta Ipren och lägga sig ned. Det hjälpte inte. När mamma kom hem med flickorna gav hon mig massage. Det hjälpte!

Det är lustigt hur vissa saker i livet ska rinna som smort och andra saker ska vara så svårt, så svårt.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: