Jag vill hem, mamma!

Dottern var hemma hos kompisar och allt var pest. Hon ville hem.

I går åkte dottern med en kompis hem till en annan kompis. Rörigt jag vet! Eftersom de är tonåringar tog de bussen och allt gick bra tills de cyklade till en skola. Där fick dottern nog.

Hon frös. Hon ville inte sova i en husvagn i två nätter. Hon ville inte vara ute. Hon ville inte mocka i stallet. Hon ville absolut inte följa med två främlingar hem till dem, som de andra flickorna ville (klok dotter!).

Men det var inte bara det som inte var bra. Tjejkompisarna pratade mest sinsemellan och ignorerade dottern när hon talade, tyckte hon. De lyssnade inte. Och när hon frågade varför sa de att de tycker att allt ska vara på dotterns premisser. Att hon aldrig kan göra någonting som andra vill göra.

Detta handlade tydligen om att följa med de där okända killarna hem, någonting som dottern inte ville göra. Hon försökte tydligen att kompromissa och sa att de kunde åka men hon stannade kvar på skolan och inväntade oss vuxna.

Men ingenting fungerade och flickorna var i luven på varandra.

”Jag vill hem, mamma”, skrev hon till oss vuxna. Hon berättade om killarna, att hon frös och att de andra tjejerna var dumma mot henne. Självklart hämtade vi hem henne direkt. En mycket frusen tjej fick sen värma sig i vår bil och åka med oss och handla.

Vi köpte coco pops till frukost, eftersom det är den enda frukost hon äter. Annars äter hon inte och detta kan pågå i år och hon går ned i vikt lätt, så det är bara att köpa de där coco popsen.

Vi köpte plattbröd till hennes mellis i skolan och chips till lördagsgodis. Vi å andra sidan fick veckohandlingen gjord.

Stackars flicka men det slutade gott och de övriga flickorna? De följde inte med de där killarna hem.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: