Mot alla odds

Missade alarm, olägliga telefonsamtal, spöregn, genomblöt och yrsel. Detta var min måndag!

Morgonen startade med att jag försov mig eftersom jag hade trott att jag hade satt mina alarm men hade egentligen glömt bort det helt och hållet. Det innebar att det viktiga samtalet till vårdcentralen blev ett minne blott.

Telefonsamtalet till Apoteket visade sig att posten hade slarvat bort mitt paket, med mina starka mediciner, mitt namn och personnummer på kartongen. Mindre bra men de gav mig pengarna tillbaka.

Därefter visste jag att jag skulle ha tid på mig tills skolsköterskan skulle ringa klockan 11, så jag började med att färga håret. Det skulle jag inte ha gjort! Skolsköterskan ringde nästan en hel timme för TIDIGT, just som jag applicerade färg i mitt hår. Skolsköterskan trodde inte att dotterns kunde få pizza varje dag men hon skulle tala med rektorn samt ansvariga för skolmatsalen.

Efter psykologen gick jag upp på stan i ösregnet och blev snabbt genomsur. Hade varken paraply, regnjacka eller någonting annat att skydda mig med. Jag frös och gick så snabbt jag kunde. Det värkte i smalbenen och fötterna men jag fortsatte.

Dyblöt och med rinnande smink kom jag in på Kicks. Där tittade jag runt för att hitta de billigaste priserna och alternativen på ögonbrynspenna och brun utan sol. Hittade deras egna märke för Brun utan sol för 169kr. Loreal har bra ögonbrynspennor och jag hittade en billigare än den jag brukar köpa för 89kr.

När personalen försökte att få igenom merförsäljning genom att sälja mig bodyscrub, tackade jag nej och köpte en skrubbvante för 15kr på Apoteket. Bodyscrub på Kicks hade kostat över 300kr!

Efter köpen på stan gick jag till bussen och åkte i väg till campusbokhandeln. Där lämnade jag in två av mina böcker och räckte fram en lista på mina övriga universitetsböcker. De ville ha varenda bok! På onsdag ska jag och min man lämna in böckerna efter att vi har varit på BUP.

Tyvärr innebar mitt besök på universitetet att jag missade bussen hem men det kom en snart igen. Bara tjugo minuter behövde jag vänta och solen hade nu kommit fram. Varm, torkade jag sakta men säkert. När jag satt och väntade på bussen ringde skolsköterskan: de ska ge dottern panpizza varje dag i skolan!

Väl hemma upptäckte jag att jag hade glömt ta mina viktiga tabletter. Bland annat de som hjälper mig att koncentrera mig samt hjälper mot mani och hypomani. De som får mina diagnoser (PTSD, utmattningssyndrom, ångest, depression och bipoläritet) att hållas mer i shack. De ovärderliga kornen av frihet som jag tar varje dag. De hade jag glömt.

Väl hemma tog jag mina tabletter, startade middagen och satte mig och åt. För att vara på säkra sidan tog jag även medicin mot min ångest för att varva ned. Jag märkte att jag var hyper och gick runt och städade och grejade överallt. Maten brändes nästan vid och yrseln kom som ett brev på posten. Detta är också vanligt när man lider av de diagnoser som jag har. Hjärnan hänger inte med riktigt.

Nu ska jag sova medan det värker i bröstet av min ångest. Detta var en ovanligt händelserik dag som inte på några vis gick perfekt, men den var bra ändå. Tänk vad mycket jag klarade av ändå! Mot alla odds.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: