Bättre dagar

Gladare dotter, kontakt med skolan och myndigheter. Dyskalkyli-utredning och hur dagen har gått.

Dottern kom hem och var glad i dag när hon kom hem. Inte samma sura och irriterade individ som hon brukar vara. Hon ville dock inte berätta om hur dagen har varit så jag kan bara förmoda att dagen har varit bättre än tidigare dagar, utan att veta säkert.

Talade med dottern i går om att jag skulle skriva till skolan angående mobbningen. Hon ville absolut inte att jag skulle kontakta skolan eftersom hon då tror att det ska bli värre. En vanlig reaktion hos mobbade, med andra ord.

I dag skrev jag ändå in till skolan och berättade att klasskamraterna inte vill sammarbeta med henne under grupparbeten. Att de talar illa om henne när hon sitter bredvid och går förbi, så att hon hör vad de säger. Hon säger också att de ”bitch-blickar” henne och skrattar åt henne, ofta efter att de sagt någonting elakt.

Jag berättade också att jag vill att hon utreds för dyskalkyli på grund av grava svårigheter i matten.

Jag har dessutom ringt Försäkringskassan eftersom de ville få tag på mig angående mitt ärende. Mer vet jag tyvärr inte vad de vill, men de ringer oftast när jag ligger och sover. När jag ringer dem åter är de på möten eller har gått hem tidigt för dagen. Vi har olika tider tyvärr. Har lämnat ett röstmeddelande och har ljudet på mobilen i morgon om de ringer.

Det är skrämmande när Försäkringskassan ringer mig. Jag är rädd för att bli utförsäkrad, trots gott stöd från min specialistläkare på Traumaenheten. Eftersom jag aldrig har haft ett arbete längre än ett år kan jag inte ansöka om A-Kassa, därför har jag bara Alfakassa. Det skulle med andra ord innebära en stor förlust ekonomiskt om jag blir utförsäkrad och en ohållbar börda för min familj.

För att få in mer pengar lämnade jag in nästan all universitetslektyr som jag har till bokhandeln på universitetet i onsdag efter föräldrautbildningen på BUP. Har redan sålt en bok och tjänat 131kr! Så glad!

I övrigt har det inte hänt så mycket mer. Har tömt och fyllt i diskmaskinen, kört i gång en tvättmaskin och besvarat mail. Det regnar ute i dag igen. Har regnat hela veckan och under de senaste tre helgerna, därmed har vi inte kunnat klippa gräset. Det är högt och dyblött.

Jag gillar regnet, får ro i kroppen men gräsklipparen är på andra tankar!

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: