Depression

Depression, ångest och sömn.

I dag har min depression varit hemsk. Kanske eftersom jag sover dåligt om nätterna, vaknar upp flera gånger och har svårt att somna om. Eftermiddagar och morgnar är då jag sover i kapp. Men i dag går inte det eftersom jag ska äntligen träffa mina kompisar.

Jag är trött, kan inte koncentrera mig, är yr och är rädd för att jag måste ställa in. Någonting jag absolut inte vill göra. Min ”hosta från helvetet” är också tillbaka och jag får bära med mig påsar vart jag än går, ifall jag skulle hosta tills jag kastar upp igen. Men jag är van vid att kräkas, efter att ha haft min hosta i många år. Jag vill bara inte göra det på restaurangen, vid matbordet.

Så min hosta ger mig ångest och får mig att vilja aldrig gå ut bland folk igen samt min depression får mig att vilja dra någonting gammalt över mig. Rolig tillvaro…

Har fått avboka mig från två studier som verkade hur roliga som helst denna sommar/höst, eftersom jag är för sjuk för att plugga. Det ena skulle ha gjort mig behörig till att jobba på ett museum och det andra skulle göra mig mer kvalificerad till att arbeta i en affär. Det gör mig deprimerad av att bara tänka på vad jag har tvingats att tacka nej till.

Varje dag har jag 1-3 timmar på mig att göra vad jag vill med. Resten går till matlagning, sömn och hushållet. Sömnen tar upp 18 timmar av min tid varje dag. Men de där 1-3 timmarna per dag betyder så mycket för mig. Tack vare mina tabletter (Loratidin) kan jag koncentrera mig tillräckligt för att läsa och skriva i bland, men som i dag går det inte.

Jag ser hur mycket andra orkar, jag är ständigt oroad för att jag ska bli utförsäkrad och jag orkar knappt ingenting själv. Det är en ensam och tragisk tillvaro men det är ett liv av värde. För jag vet hur mycket jag betyder för nära och kära omkring mig. Jag är en godhjärtad människa som bryr mig mer om andra än om mig själv.

Jag är ovärderlig för min familj och för mina vänner. Det är viktigt att påminna sig om detta när man mår så här dåligt som jag gör. Det är lätt att man hamnar i en negativ spiral som bara tar en längre och längre nedåt.

Därför brukar jag vara aktsam med varje negativ tanke och försöka att tänka positivt, men ibland måste jag bara spy galla för att orka med vardagen. Jag hoppas att det är okej.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: