Recept: Vegansk nudelwok

En god rätt som föder fyra personer och kostar under 30kr per person.

Ingredienser:
4 plattor äggnudlar
Vatten som täcker nudlarna
En lök
En halvliter frysta grönsaker
Ett halvt paket/en burk avrunna champinjoner
2 grönsakbuljongstärningar
0.5 dl sirap
3-4 msk kinesisk soya
0.5-1 tsk torkade chiliflingor
Veganskt margarin
Salt och peppar

Gör så här:
1. Låt vatten koka upp och tillsätt nudlar och buljongtärningar. Låt koka tills nudlarna är så du vill ha dem. Låt dem rinna av och klipp dem sporadiskt flera gånger med en sax. Detta gör dem mycket mer hanterbara sen när du blandar dem med övriga ingredienser.
2. Under tiden nudlarna kokar: stek svamp i margarinet, salt och peppar tills de har fått färg. Tillsätt lök och frysta grönsaker. Stek tills löken är mjuk och grönsakerna har tinat. Ta av från värmen tills nudlarna är klara.
3. Blanda i nudlar och övriga ingredienser. Blanda väl och smaka av. Tillsätt mer av ingredienserna efter smak.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: