En god rätt som föder fyra personer och kostar under 30kr per person.
Ingredienser:
4 plattor äggnudlar
Vatten som täcker nudlarna
En lök
En halvliter frysta grönsaker
Ett halvt paket/en burk avrunna champinjoner
2 grönsakbuljongstärningar
0.5 dl sirap
3-4 msk kinesisk soya
0.5-1 tsk torkade chiliflingor
Veganskt margarin
Salt och peppar
Gör så här:
1. Låt vatten koka upp och tillsätt nudlar och buljongtärningar. Låt koka tills nudlarna är så du vill ha dem. Låt dem rinna av och klipp dem sporadiskt flera gånger med en sax. Detta gör dem mycket mer hanterbara sen när du blandar dem med övriga ingredienser.
2. Under tiden nudlarna kokar: stek svamp i margarinet, salt och peppar tills de har fått färg. Tillsätt lök och frysta grönsaker. Stek tills löken är mjuk och grönsakerna har tinat. Ta av från värmen tills nudlarna är klara.
3. Blanda i nudlar och övriga ingredienser. Blanda väl och smaka av. Tillsätt mer av ingredienserna efter smak.