Utförsäkrad

Slutligen hände det, det som jag har bävat för så länge nu: Försäkringskassan kommer inte att betala ut sjukersättning till mig eftersom de anser att jag är frisk nog att ta ett enkelt jobb som jag kan sova på 2-4 timmar mitt på dagen.

Är det någon som känner till ett sådant jobb? Hojta till!

Det nästa jag ska göra är att kontakta min läkare för att se om hon kan hjälpa mig på något sätt. Jag ska även höra med Arbetsförmedlingen om det finns en möjlighet till arbetsträning och praktikplats en dag i veckan, medan jag har Alfakassa. Jag vet att jag inte har rätt till Socialbidrag så ekonomiskt kommer det inte att gå ihop nu.

När jag talade med Försäkringskassan tidigare i dag sa hon att det troligtvis inte skulle gå att arbetsträna eftersom Arbetsförmedlingen har sämre resurser just nu på grund av nedskärningar. Med andra ord kan det bli som så att jag kommer att gå från noll till hundra direkt och då vet jag att jag kommer att få utmattningssyndrom igen. Det blir femte gången gillt med utmattningssyndrom i så fall.

Jag har inte saknat att vara i myndigheters händer. Speciellt inte Försäkringskassans och Alfakassans. Jag är rädd för vad framtiden kommer att ge. Så, otroligt rädd.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: