Hot

I dag är min man en stor skit istället. Vad började det med? Jo, han ställde skorna på fel plats i hallen. Nu vill hon hota honom med en kniv, har hon bestämt, för att få honom att förstå.

Men jag måste säga att han behöver bygga på en bättre relation med vår dotter. Fast jag är också en stor skit just nu FAST jag bygger på vår relation varje dag: eftersom jag tvingar henne till skolan om morgnarna, jag tillåter inte henne att bli hemskolad och för att jag inte gör slut med min man.

Hårda bud.

Så jag har sagt till min man att det bara finns en lösning just nu; han måste ställa sina skor där de hör hemma!

Men skämt och sido, jag tar inte detta personligt: för det måste vi för att orka med en tonåring med diagnoser (ADHD, ångest och autismsymtom). Nu är verkligen inte alla som har de diagnoser som vår dotter har: våldsam. Det är jätteviktigt att ta i akt.

Så vad gör jag i en sådan här situation där vi blir mordhotade av vårt barn? Jo, jag behåller lugnet, lyssnar på henne, repeterar vad hon säger för att visa att jag förstår och tar ingenting personligt. Min man har en annan variant: han ringer polisen OM hon skulle ta upp en kniv och hota oss.

Han anser att hon ska få ta följderna av hennes agerande. Att vittna mot min dotter är ingenting jag dock kommer att göra.

Det det handlar om, tror jag, är att tonåringen är så arg och förtvivlad för stunden att de inte vet vad de ska ta till. De vill också ta makten tillbaka i deras händer, så de bestämmer sig för att skrämma vederbörande till att bli medgörlig.

Inte smart och det fungerar inte med oss. Dessutom, har vi gömt alla knivar och saxar i huset. Visst, chansen finns att hon får tag på en kniv på annat håll men här kommer nästa viktiga moment:

Lev i nuet och oroa dig inte för morgondagen. I dag har sina egna problem att hantera.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: