Dåligt självförtroende

På grund av mitt förflutna har mitt självförtroende fått sig en rejäl törn. Jag kan titta mig i spegeln och se att jag vill förändra absolut allt med mitt utseende.

Näsoperation, fettreducering i nedre delen av kinderna, slankare midja, borttagning av hår, bröstförstoring, botox, fillers…

Med andra ord skulle jag kunna lägga hundratals tusen på mitt utseende!

Detta tog jag upp med min psykolog på Traumaenheten och hon berättade för mig att detta är vanligt för de som har gått igenom det jag har gått igenom (sexuella övergrepp, m.m.)

Vi är helt trasiga inombords men för att läka oss tar vi på någonting som vi kan greppa om: oftast vårt utseende.

Min psykolog berättade också att det tyvärr är vanligt att vi som är trasiga inombords också går för långt. Det är oftast vi som gör de mest extrema skönhetsingreppen. Hon menade på att det lätt går över styr eftersom vi aldrig är nöjda:

Därför att det är inte vårt utseende vi behöver förändra, utan vi behöver läka inombords.

Hur läker man då inombords?

Jo, enligt min psykolog läker man inombords genom att tala med rätt psykolog/kurator för det du har varit med om. Du behöver gå i samtalsterapi tills det inte gör ont längre att tala om det du har varit med om.

Min psykolog brukar dessutom ofta poängtera att det är vanligt att man mår dåligt i början av samtalsterapin, därför kan man behöva ta antidepressiva under tiden man går hos en psykolog/kurator.

Att man mår dåligt, menar min psykolog på, går över allt eftersom man mår bättre av att tala om det man har varit med om.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

En tanke på “Dåligt självförtroende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: