Hur det är att gå på möten med ett autistiskt barn

Hur det är att gå på möten med ett autistiskt barn, hur det går med dotterns skola och andra roliga uppdateringar!

I dag har dottern ett tandläkarbesök på folktandvården. Det kan vara svårt att gå på möten eftersom det kryper i kroppen på henne i och med ADHD:n och hennes autism spelar också sin roll.

För att hjälpa henne har vi ringt folktandvården och tagit reda på exakt vad hon ska göra under tandläkarbesöket, vilket hjälper vid autism. Dottern får också lyssna på podcasts, när det går, under tandläkarbesöket. Vilket hjälper med ADHD:n. Stora tips som jag varmt kan rekommendera!

Med skolan går det framåt. Rektorn och lärarna har verkligen tagit tag i detta med mobbingen och hade samtal med flickorna som mobbar dottern i går. Han talade också med dottern om vad hon ville att han skulle ta upp med flickorna.

Enligt rektorn vill tjejerna att de och dottern ska vara vänner, och det var de som bad om ett möte med rektorn.

Det hon ville att han skulle ta upp var att hon måste få titta på där hon tittar: lärare, bussen, på de som talar i klassrummet, med mera. Hon förklarade att hon inte ”bitch-blickar”, vilket är vad de andra tjejerna tror att hon gör.

Dottern har också fått två nya vänner i klassen! Det är två till personer som har blivit utstötta av de ”populära” klasskompisarna.

I övrigt har jag börjat med att jobba och plugga igen. Det är otroligt roligt men också lite nervöst. Är rädd för att gå in i väggen igen, få en ny depression och att jag ska ska misslyckas på något sätt. Typisk ångest!

Jag hatar ångest. Jag brukar svära åt ångesten och nämna den vid namn när jag är elak mot mig själv eller tvivlar på mig själv. Det hjälper i alla fall mig mycket.

En annan positiv nyhet är att jag ska skriva ett vardera gästinlägg för två toppenbloggar som skriver om psykisk ohälsa! Yay!

Jag kommer att länka till gästinläggen här, allt eftersom de läggs upp!

/Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: