Uppdatering: skolan

Sedan ett gräl i skolan har vi mycket svårt för att få i väg dottern till skolan och när vi väl lyckas tar hon nästa buss hem igen.

Grälet:
Dottern har fått en ny räls med tunna band och ingen krok som ska hålla stålbandet på plats. Detta gör att hon behöver åka tillbaka till tandläkaren varje gång bandet hoppar ur.

I alla fall tills vi har lyckats få grepp om hur vi pillar in bandet själva.

Detta gillade inte flickorna i klassen som trodde att dottern skolkade och ljög för dem. En annan sak som har legat till grund till grälet är att det ska bli ett möte på skolan med flickorna.

Flickorna trodde att dottern kallade till mötet och att hon skulle vara med. Därför var de mycket måna om att dottern skulle stanna i skolan och inte åka till tandläkaren.

När dottern gick till skåpet sa hon till en klasskompis, ”Jag förstår inte varför de ska vara så bitchiga mot mig.” Detta tjuvlyssnade flickorna på som hade lutat sig ned i trapphuset för att lyssna.

Det är nu helvetet bryter ut.

Flickorna skriker till dottern att hon har kallat dem för ”bitch” och ”hora” mitt inför klass 7, 8 och 9. Vem som hade fattat situationen rätt är oklart och eftersom jag inte har kontakt med flickorna kan jag bara återge dotterns version.

Nu kommer en lärare in och försöker att medla. Det gick inte bra.

Flickorna fick endast ge sin version av grälet medan dotterns version inte hördes. Detta slutade med att läraren sa till dottern och dottern började att gråta mitt inför alla och fick panikångest.

Det är nu dottern springer från skolområdet och tar första bussen upp på stan.

Dottern upplever det som om hon inte vet var hon ska titta längre utan att bli tillsagd av tjejerna. Tittar hon på flickorna blir hon tillsagd av tjejerna, tittar hon inte blir hon tillsagd. Hon blir också tillsagd om hon talar och om hon inte talar till dem.

Hela situationen mellan flickorna och dottern är så infekterad att det är svårt att se hur skolan ska kunna lösa den. Men skolan ger sig inte, vilket är egentligen en lättnad.

Nu på onsdag har rektorn kallat till ett möte tillsammans med dottern, flickorna, skolkuratorn och rektorn själv. Dottern vill inte vara med på mötet och säger att ingen kan tvinga henne till att vara med.

Sen i onsdags förra veckan har det varit nästintill omöjligt att få i väg dottern till skolan. I dag fick jag äntligen i väg henne till skolan efter tandläkaren, men hon tog nästa buss hem igen.

I dag kollade dotterns huvudlärare med mig hur läget är eftersom dottern inte har varit i skolan sen grälet skedde. Jag förklarade då om hur svårt det är att få i väg henne till skolan just nu.

Dock förklarade jag också någonting positivt:
I fredags hade vi ett möte med kuratorn på vårdcentralen för att dottern ska ha en specialist att tala med.

Kuratorn och dottern klickade direkt och kuratorn är också specialiserad i att hantera ångest. Dottern lider gravt av just ångest och vården och hon upplever att hon har ångest hela tiden.

Så ska hon inte ha det!

Nästa möte med kuratorn är först om tre veckor men därefter ska hon möta kuratorn oftare.

Vi hoppas och håller tummarna för att detta ska hjälpa! Men jag tror inte på snabba lösningar när det kommer till samtalsterapi. Utan jag tror på att man läker gradvis tillsammans med en skicklig expert.

Önska oss lycka till!

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

2 reaktioner till “Uppdatering: skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: