Skolan

Möte i morgon på skolan och potentiellt får i väg dottern till skolan i morgon.

I dag kontaktade dotterns huvudlärare mig och undrade varför dottern inte gick till skolan som förut. Då berättade jag att det har varit omöjligt att få dottern att stanna i skolan efter vad som hände i onsdags (som går att läsa under Uppdatering: skolan).

Han förstod vår sida och även dotterns men berättade att hon måste gå i skolan för att de ska kunna hjälpa henne. Han berättade också att om hon inte kommer till skolan igen så måste han kalla till möte med oss föräldrar, trots att han vet vad detta gäller.

Så jag visade dottern och min man mejlet som jag fick av dotterns huvudlärare. Vi förklarade för dottern att hon måste gå till skolan i morgon och förhoppningsvis gick informationen in.

Men det är inte bara det som är svårt (att få henne till skolan) utan det är ännu svårare att få henne att stanna på skolan när hon väl är där. Orsak? Grav ångest och rädsla för vad som ska ske mellan henne och flickorna på skolan. Hon säger att hon inte längre känner sig trygg i skolan.

Rent ärligt vet jag inte vad jag ska göra längre. Jag förstår dotterns ovilja till att gå till skolan och kan inte klandra henne. Samtidigt förstår jag lärarna och hela skolsystemet och tycker att det är livsviktigt för hennes framtid.

Sen kommer man till det stora kruxet: Hur får man en snart 15-åring att stanna och gå till skolan när hon inte vill?

Hon är för stor för att bära och köra i väg med i en barnvagn. Hon är för stor för att inte kunna fatta hennes egna beslut. Men inte tillräckligt stor för att förstå konsekvenserna till hennes handlande.

I morgon kommer inte bara jag att gå upp med dottern utan min man kommer också att gå upp. Vi skulle vilja införstå henne i att om hon skolkar så kommer vi och hämtar henne och skjutsar tillbaka henne till skolan igen.

Det stora kruxet? Hon vet att vi har GPS-koll på hennes mobil, därför stänger hon av den när hon flyr.

Det andra kruxet: Vi vill att hon flyr hem istället för någon annanstans. Så vi nästan måste vara förstående och välkomna henne hem med öppna armar när hon skolkar.

Det är ett nedrans dilemma.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

2 reaktioner till “Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: