Gästinlägg av Sara

Här kommer ett riktigt bra gästinlägg från Sara som bloggar på www.enokejsara.se

Medan mina depressioner har med trauma och bipoläritet att göra har hennes depressioner en helt annan bakgrund. Detta är mycket viktigt att poängtera!

Vi kan alla få depression, det behöver inte bero på att man har varit med om någonting dåligt. Här är Saras gästinlägg:

Deprimerad fast man har allt?

Jag har inte varit med om något trauma. Jag har glidit genom livet ganska oförstörd. När jag växte upp hade jag föräldrar som älskade mig, jag hade vänner, jag hade pojkvänner. Jag har aldrig blivit riktigt illa behandlad av någon som står mig nära. 

Sen snart 20 år tillbaka lever jag med min själsfrände; han som inte bara är fin att titta på utan även är det snällaste som går i ett par skor. Jag har två fantastiska ungar som det går bra för. Vi har det bra ekonomiskt, med både hus, bil och husvagn. 

Jag har en bra arbetsgivare och en rik fritid där jag får utlopp för min kreativitet. Jag har vänner som jag vet tycker om mig. 

Och ändå. Lik förbannat så blir jag kidnappad av de här jäkla depressions-demonerna med jämna mellanrum. Ändå sitter jag här med utmattningssyndrom. Jag som har ”allt” – hur har jag mage att må dåligt?? Jag har fått frågan några gånger genom åren; hur kan jag vara deprimerad, jag som har det så bra?

Ja, jag har inga svar… Jag vill bara få sagt just det att depressioner inte enbart uppstår efter en tragisk händelse eller på grund av att man lever ett kaotiskt liv. Däremot är det så att vissa personer förmodligen är mer mottagliga och därmed har lättare att falla in i en depression och dit hör väl jag. På samma sätt finns det de som går igenom ohyggliga händelser och faktiskt inte blir deprimerade (icke att blanda ihop med sorg som ju är något helt annat).

Alla har vi våra ryggsäckar att bära, fyllda med våra bakgrunder och erfarenheter. Vi är alla olika starka och orkar därmed bära olika tungt. Våra ryggsäckar väger också olika. Vissa skuttar fram genom livet med en väldigt lätt ryggsäck, och för dessa personer gör det inte så mycket om det då och då fylls på med en extra tung sten. Lite jobbigare att bära på, javisst, men ändå fullt hanterbart. Andras ryggsäckar är redan så tunga och överfyllda att det räcker med bara en liten extra börda, då knäar de och faller ihop. Med det sagt; var ödmjuk mot din omgivning, för du kan aldrig fullt ut veta vad som finns i dina medmänniskors ryggsäckar ♥


Kila gärna in och följ Saras blogg: både hon och hennes blogg är toppen!

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

En tanke på “Gästinlägg av Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: