Biverkningar

I morgon ska jag testa mig på vårdcentralen för Diabetes Mellitus. Jag dricker mycket vatten, jag kissar mycket och har övriga symtom likaså.

Varför?

Jo, det är en vanlig biverkning av antimani-medicinen som jag tar, Aripiprazol.

Jag vet inte om jag har diabetes eller inte, men jag vet i alla fall att jag har fått inkontinens, kisstopp (förutom nu), håravfall, viktminskning och yrsel av medicinen. I går kändes det som om jag föll ned i ett hål när jag tömde diskmaskinen och jag höll på att svimma.

Jätteroligt…

Plötslig död är också en biverkning av just den medicinen och av medicinen Lergigan, som jag också tar. Men tur är känner jag inte av den biverkningen. Dock, har jag skrivit mitt testamente bara för att vara på den säkra sidan.

Det känns skönt att veta att allt jag lämnar efter mig kommer att vara ordnat, om någonting skulle hända mig.

För det är så här det är för många oss som tar mediciner: vi kan dö, på ett eller annat sätt och vi riskerar att få biverkningar. Vissa dör av överkonsumtion, i kombination med alkohol eller i och med att plötslig död finns som biverkning på läkemedlet.

Dock, är just medicinen livsviktig för mig. Jag skulle kunna dö om jag inte tog den. Det är lite som ett vågspel: man kan dö om man tar medicinen och man skulle kunna dö om man inte tar den.

Hur skulle jag då kunna dö av att vara bipolär: jo, jag är bipolär typ 1, det innebär att i mitt fall skulle jag få utdragna psykoser under flera gånger av mitt liv om jag inte tog min medicin. Men även bipolär typ 2 kan få psykos.

Psykoser är farliga, man vet inte vad man gör egentligen när man har en psykos. Man kan bli en fara för sig själv, men inte alla blir det. Jag t.ex. stod mitt i vägen under en psykos och stannade bilar…

Psykoser är i sig inte bra för hjärnan heller har min läkare berättat för mig. Det är därför bäst om jag tar min medicin. Speciellt om jag vill leva ett, mer eller mindre, normalt liv med jobb, vänner och familj.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

En tanke på “Biverkningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: