Prover och läkarintyg

I dag träffade jag min psykolog och min läkare på Traumaenheten. hos psykologen diskuterar vi det gamla vanliga: det som händer i mitt liv just nu och de trauman jag har varit med om i mitt förflutna.

Men med läkaren diskuterade jag alla mina symptom jag har på depression och skov. Hon berättade också mina provresultat från testerna jag gjorde på vårdcentralen i fredags.

Jag har tydligen något förhöjda blodfetter och lågt blodtryck; vilket är orsaken till att jag bland annat känner mig yr. Däremot har jag inte njurproblem och diabetes! Yehoo!

Inväntar fortfarande resultatet till huruvida jag är allergisk mot katter, damm och övriga pälsdjur.

Till läkaren förklarade jag också vad Försäkringskassan förklarade för mig: att läkaren måste skriva om läkarintyget för att det ska godkännas. Har man fått avslag och skriver samma sak på det nya läkarintyget får man oftast avslag på nytt.

Det är värt att komma ihåg.

I övrigt har jag fått råd till hur jag ska hantera mina biverkningar av läkaren på Traumaenheten och läkaren på vårdcentralen berättade följande: jag har astma, polyper i näsan och allergi/er. Samtliga tre är vad som ger mig min kräkhosta.

Läkaren på Traumaenheten berättade att jag måste motionera ännu mer och äta mer frukt och grönt. Hon tyckte att jag enbart ska äta godis, dessert och snacks en dag i veckan. Helst ska jag byta ut chipsen mot popcorn. Mot inkontinens ska jag bära Tena och öva knipövningar.

Jag vill inte byta medicin trots biverkningar och både jag och läkaren ansåg att biverkningarna går att leva med. Nu kör vi på med medicineringen och ökar Lamotrigin igen som planerat, jag motionerar och äter nyttigare medan läkaren pillar på ett nytt läkarintyg.

Nu hoppas vi att allt går vägen!

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: