No more mobbning

Liten uppdatering om vad som händer i mitt och våra liv just nu.

Mobbningen av dottern har upphört helt! Det är makalöst och jag är paff över hur bra skolan har hanterat detta. Jag är så glad och lättad!

Vad skolan gjorde var att de tog in eleverna som mobbade flera gånger till rektorn och skolkuratorn. Separat men även tillsammans med övriga tjejer, fick även min dotter komma in till rektorn. Ofta fick jag vara medlare när dottern inte kunde tala för sig själv och de inblandade på skolan lyssnade på mig.

På mötena fick eleverna lära sig att det är viktigt att hälsa och att bete sig civiliserat mot varandra. Livsviktiga läxor som de måste ha med sig hela livet.

Nu håller vi tummarna för att mobbningen inte kommer att starta igen. Men trots att skolan har gjort ett hästjobb mot mobbningen, anser dottern att skolan inte har gjort tillräckligt. Jag frågade henne varför hon tyckte så men hon visste inte varför.

Min hosta från helvetet har faktiskt blivit bättre av medicineringen men den är väldigt oregelbunden. Till exempel, det var min bästa väns pappas begravning i fredags. Jag fick gå och kräkas två gånger under begravningen och hostade genom nästan hela ceremonin. Bad om ursäkt efteråt till min kompis, för jag störde verkligen någonting hemskt!

Det är verkligen svårt för mig att gå någonstans för det är då som hostan blir värst.

I övrigt har dottern fått nästan alla biverkningar av sin ADHD-medicin. Värst är yrseln och illamåendet. Hon kan knappt se och hon kan inte ens stå rakt. När hon har yrsel är det viktigt att man inte kör bil, cyklar, använder tunga maskiner eller rider. Dottern rider, så hon har inte kunnat gå på ridningen på flera veckor nu.

Det positiva är att hon mår bättre nu än när hon fick åka in till akutpsyk här om veckan för självmordstankar. Det är just nu gräl mellan henne och två av sina bästa kompisar, men jag hoppas att detta inte kommer att påverka hennes hälsa. Men med tanke på att kompisarna är vad som är viktigast i hennes liv just nu, är jag beredd på det värsta men hoppas på det bästa.

Skolan går bättre för henne och det går bra för henne med privatläraren, vilket höjer dotterns självförtroende och förhoppningsvis även betyg.

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: