Attention

Attention är en förening för personer som har ADHD och deras anhöriga.

Efter dotterns misshandel av mig har jag bestämt mig för att vi behöver mer hjälp utifrån. Jag har en samtalskontakt på traumaenheten men det räcker inte. Hela familjen behöver få prata av oss och finna stöd i en grupp av likasinnade.

Därför tog jag kontakt med lokalföreningen för Attention.

Jag skrev i ett mail att vi i vår familj var som deltagare och medlemmar intresserade av att komma på träffar i lokalföreningen. Vi behöver tala av oss och hitta stöd i likasinnade.

Det är får tufft att vara förälder till ett våldsamt barn. Nästan dagligen utsätts vi för psykisk misshandel, hot om att bli slagna och mordhot av vår dotter. Några gånger per år blir vi misshandlade fysiskt.

Det är tufft. För tufft. Speciellt när vi är ensamma i det som sker.

Även UR.se har råd till oss närstående som har våldsamma barn med ADHD: https://www.ur.se/foraldrar/mitt-barn-far-ofta-raseriutbrott-hur-kan-jag-hjalpa-henne/

Tyvärr håller varken jag och min man med om vad psykologen säger på filmen. Istället fungerar det hos oss att jag säger att, ”Nu går jag”, så dottern får lugna ned sig i lugn och ro. Att stanna och ta grälet när hon är explosiv är ingen god idé.

Det är bättre att bara gå för att visa att jag inte accepterar hennes beteende och så att dottern får tid till att varva ned.

Dottern blir explosiv flera gånger per dag och jag är fortfarande chockad, besviken och ledsen över hur hon behandlade mig när hon misshandlade mig i fredags. Rädd är jag inte; jag är ledsen.

Orosanmälan till Socialen har också kommit in efter från att jag ringde polisen i fredags natt. Det känns tryggt. Vi behöver hjälp och stöd i det här.

I övrigt har jag gjort en egenanmälan till Lungmottagningen på sjukhuset som vi tillhör. Ingenting hjälper mot min hosta och kräkningar. Varken astmamedicin, allergitabletter eller den starkaste hostmedicinen Cocillana-Etyfin.

Jag behöver få reda på vad min dåliga hälsa beror på.

Dottern mår också inte bra fysiskt: hon har gått ned kraftigt i vikt av ADHD-medicinen och väger nu bara 41 kg. Hon är 164 cm lång, så det är mycket allvarligt.

På grund av detta har jag köpt näringsdrycker och rådfrågat en sjuksköterska. Därför att vi behövde veta hur vi ska tillreda näringsdryckerna och vilka näringsdrycker som vi behövde köpa för att hon skulle få komplett näring.

De näringsdrycker som sjuksköterskan rådde oss att köpa är Fortimel Compact Choklad och att värma dem i mikron och servera med grädde. Dottern måste dricka minst 2 stycken per dag. Stackaren.

Vi har också blivit uppringda av en annan sjuksköterska på BUP som hanterar dotterns mediciner. Vi fick också en tid nu på tisdag för att diskutera hur vi bäst kan hjälpa dottern med medicineringar.

Vi vill att hon får hjälp med hennes depression, en starkare dos av ADHD-medicineringen och får medicin mot hennes panikångest.

Önska oss gärna lycka till. Vi behöver ert stöd mer än någonsin.

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: