Advent

Under första advent i går gick jag, mamma och min man på julmarknad och fikade efteråt. Det var kallt men mysigt.

Under julmarknaden sprang vi in i mammas kusin och mina tremänningar. Riktigt roligt! Min tremänning har också bipolär sjukdom och hennes bror har autism. Det var så roligt att träffa dem!

Men, det blev lite stelt eftersom allt jag ville fråga mina tremänningar kändes för privat att prata om inför deras föräldrar. Jag vet ju inte hur ärliga de är om sina inre känslor med mera inför deras föräldrar. Så jag blev så tyst och kände mig otroligt fånig!

Julmarknaden var vacker och det var många fina stånd att titta och handla i från. Däremot köpte jag bara en sak: en klubba för 35kr. Klubban var till dottern som stannade hemma i dag på grund av att hon var sjuk.

I tisdags tog mormor dottern till vårdcentralsjouren och fick därefter en remiss till barnakuten på sjukhuset. Detta på grund av att dottern hade sådana bröstsmärtor.

Vi hade Guds beskydd och proverna (två EKG, lung- och hjärtröntgen, m.m.) visade att hon hade inflammation i en muskel i bröstet. En sådan lättnad! Men de satt på akuten i 12 timmar! Helt sanslöst.

Självklart förstår man ju att mer akuta fall måste få gå före, men det finns gränser för hur mycket man klarar av när man är sjuk eller pensionär.

Orsaken till att jag inte åkte var att jag har en fruktansvärd kräkhosta och min man han kunde inte följa med han heller eftersom han hade fått influensan.

Så här i efterhand känner jag mig ändå skamsen för att jag inte följde med och avlastade dotterns mormor. Men jag vet tyvärr att ingen vill se kräkningar i vården och skickar hem en, i rädsla för vinterkräksjukan.

Nu tar dottern Ipaflex 200mg var tolvte timme och det fungerar såpass bra att hon kunde gå till skolan i dag. Men mellan onsdag och fredag lät jag henne vara hemma från skolan. Hon behövde ju dels vila upp sig efter ha varit vaken i 28 timmar och ta igen sig något i och med inflammationen i muskeln.

Mormor har exakt samma åkomma som dottern. Det gör mycket ont, berättar hon och sitter i, i veckor. Trots det jobbar hon men hon får inte bära tungt. Hon tog också samma värktabletter som dottern nu tar (Ipaflex) och mormor sa att smärtan blev mycket bättre.

Dock gjorde det fortfarande ont när hon hostade.

Hoppas att dottern är såpass frisk och inte har yrsel, så hon kan rida. Hon är dåligt på att ta sig till aktiviteter. Hon tar gärna minsta möjliga utväg.

Men julmarknaden var i a f mysig och vi avslutade dagen med en kopp choklad och fikabröd. Mums!

Hoppas att ni har haft en lika bra advent som vi! Men dock inte en lika tråkig vecka som vi har haft haha!

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: