God Jul

Tänkte ta lite ledigt från bloggandet nu under jul så vill passa på att önska er en riktigt God Jul!

Dottern har fått sluta med sin ADHD-medicin och har börjat äta och sova bra igen. Underbart! Hon väger bara 41 kg nu på grund av medicinen. Hon är 164cm lång så hennes låga vikt innebär att hon bara är skin och ben!

Det känns så skönt att hon har fått sluta med medicinen. Just att hon skulle äta och sova ordentligt igen var prio ett både enligt oss föräldrar, Socialtjänsten och BUP. Så slutar hon med medicinen och detta löser sig.

I dag kom hon upp med en stor bricka med mat: en stor skål med nudlar och grönsaker, en skål med avokado och skagenröra, en skål med glass. Ytterligare glad blev jag för att hon hade dessutom en näringsdryck på brickan!

Näringsdrycker är verkligen att rekommendera till de barn (och vuxna) som behöver gå upp i vikt. Vi köper våra från apoteket och väljer då märket Nutricia Fortimel Compact med chokladsmak.

Den går att servera med glass, i chokladpudding och som den är, upphettad med grädde på toppen. Vi serverar hälften av den tillsammans med 1,5 rågade teskedar O’boy. Hon får en flaska sammanlagt per dag, eftersom hon avskyr drycken så mycket.

Näringsdryck smakar mycket av vete och har en tjock konsistens, så jag kan inte klandra henne.

Ska jag vara riktigt ärlig vill jag inte att dottern ska börja med medicinen igen. Hon blev för smal och att patienter saknar just hunger när de tar ADHD-medicin, är praxis med all ADHD-medicin. Sömnsvårigheter är också mycket vanligt.

Hellre vill vi att hon börjar med ångesthämmande medicin (som inte gör en trött) och antidepressiva. Hon har grav ångest och depression. Stackaren.

Så vi går framåt i alla fall på den punkten.

Med Försäkringskassan och mitt skrivande är det en hel annan sak. Denna månad fick jag sjukersättning men i januari måste jag ansöka PÅ NYTT! Detta eftersom jag har fått ersättning från Försäkringskassan i mer än ett års tid.

Det vore helt okej, om jag vore frisk, orkade med och det inte tog 2-3 månader innan de har beslutat om man får ersättning eller inte. Så frustrerande!

Så, det är det som händer hemma hos oss just nu. ^_^

Hoppas att ni får en mycket underbar jul, nyår och julledighet!

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

5 reaktioner till “God Jul

 1. Hej och gott nytt år! Jag har läst på flera bloggar om att det kan vara problem med skrivande om man har sjukpenning eller sjukersättning. Förstår att du är drabbad på något vis. Jag har ju skrivit en bok som jag nu tänkt få utgiven men är lite orolig över ifall det kommer att påverka min sjukersättning.
  Men stor nyårskram till dig!

  Gilla

  1. Gott Nytt År! Det beror helt på om du tar betalt för boken eller inte. Jag har lagt upp min bok på Amazon och den är gratis så länge jag har sjukersättning. Jag säljer ändå så dåligt på boken (en per år, max!) att det inte gör någonting. När jag inte har sjukersättning kan jag höja priset.

   Försöker att komma tillbaka till jobbet (är författare och frilansjournalist) men jag kan bara arbetssöka max en timme per vecka. Försäkringskassan har ingenting emot att man arbetssöker eller skriver som en hobby.

   Om du vill ge ut boken via förlag, ska du vänta med det medan du har sjukersättning.

   Du har så rätt! Försäkringskassan gillar inte att man tjänar pengar vid sidan av, så då är det bättre att man får sjukersättning 25%-75% istället om man tjänar pengar. Men jag försökte att gå ned i ersättningsgrad hos Försäkringskassan sist så utförsäkrade de mig. 😦 Så vi måste verkligen vara försiktiga!

   Gilla

   1. Jag har halv sjukersättning och då är det ännu svårare tror jag eftersom mitt skrivande kan påvisa att jag ju visst kan jobba 100%. Trodde ju inte att det är så. De säger även att det inte är pengarna som är det viktiga utan arbetsförmågan. Får kolla upp om man ändå kan göra som du säger; ge ut den fast ändå inte ta betalt. Har ju lagt ut så sjukt mycket pengar när jag skickade in manuset dock. Skulle vara en häftig känsla att hålla boken i handen dvs att ha manuset som bok. Att tjäna massa pengar är inte det viktigaste för mig.
    Kram!

    Gillad av 1 person

  2. Jag förstår din sist, sitter verkligen i densamma! 😦 Visst kostar det något obarmhärtigt mycket pengar att ge ut en bok!!! :O Gav ut en barnbok på engelska, inte fått ett öre tillbaka och betalade ganska mycket för att få den utgiven. Eftersom jag inte tjänar pengar på den och bara kan arbeta på en bok max en halvtimme i månaden, ses boken som en hobby. Är sjukskriven 100%, mår riktigt piss och kan inte ens gå ned i omsättning. Men det låter så skönt att du bara är sjukskriven på halvtid! Kan du jobba deltid samtidigt?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: