Mår piss

Sen sent i oktober har jag varit sjukskriven på heltid och det är därför som jag inte har haft kraft till att uppdatera bloggen så ofta som jag önskar.

Jag försöker att se på bloggen lite som en dagbok, meddelanden till ni som läser den och terapi. Det är därför jag orkar att uppdatera bloggen över huvud taget. Ni ger mig kraft!

Skriver också bloggen i etapper under en lång period. Ni och hur jag lägger upp mitt skrivande är hur jag orkar. Tack, ni är toppen!

Det är ett nytt år och en ny termin för dottern. Med andra ord en ny kamp med skolan… Suck.

Just nu kämpar jag med att dottern ska få träna på prov i god tid. Hon har ADD och har grava svårigheter med att lyssna på läraren på lektionerna och att anteckna. För att repetera inför provet i svenska, ska de göra just det: lyssna och skriva av.

Hur tänker läraren!

Nästa sak jag kämpar med skolan om att dottern ska få en extralärare som hon sitter avskilt med och går igenom det hon behöver lära sig i skolan. Hon klarar av en och en-situationer i enskildhet med en lärare.

Hon klarar inte av att lära sig i ett klassrum, med en lärare och flera elever. Som ju samtliga klassituationer ser ut.

Hon har det tufft, har förlorat hoppet inför framtiden och har diagnosticerats med depression på grund av detta. Hon vill så gärna bli frisör och det är inte säkert att hon ens kommer in på gymnasiet.

Men hon har en jättebra (men dyr) privatlärare från Allakando och hon har en mamma som aldrig ger upp.

Jag mår piss och allt detta är en stor del i varför jag är sjukskriven. Men jag måste, för min dotters skull. Även om det skulle skicka mig rätt in i den Legendariska Väggen så är hon värd all min kamp.

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

2 reaktioner till “Mår piss

  1. Tack!! Surfade in på Frölunda Data för att försöka hitta pennan, men hittar bara pennor som är t.ex. för dyslexiker som läser upp texten. Vet du vad pennan heter? Tack än en gång!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: