Hälsan

Nu börjar vi äntligen att komma någonstans angående min dåliga fysiska hälsa.

Har ju hostat så jag kräkts i ett års tid nu. Speciellt illa har det varit på kvällen då magen är som fullast. Sjukvården har inte förstått vad mina problem har berott på.

Nu vet i alla fall jag vad det beror på och akutpsyk.

Men i ett års tid har jag fått höra att mina symtom inte beror på min medicinering, trots att de startade när jag började att ta Lamotrigin.

Japp, jag skrev Lamotrigin! Medicinen som jag har varit så positiv till! Medicinen som gjort att jag inte sover nästan hela dygnet.

Det började med utslag och klåda över hela kroppen när jag startade med Lamotrigin för ett år sedan. Därefter blev det svårare att andas. Det kändes som om jag inte hade lika fria luftvägar längre.

Jag kände mig yr, hade lågt blodtryck och fick svullna, röda och varma kinder. Sen kom hostningarna och kräkningarna när vi höjde dosen Lamotrigin från 200mg till 300mg. Tjuff! Så kunde jag inte sova ut på nätterna (och dagarna) längre eftersom jag hostade så mycket.

Att gå ut var också hemskt eftersom tja… vem gillar att kräkas offentligt, liksom. Vem vill vara med någon som kräks, annat än de absolut närmaste?

Dessutom har jag fått borsta tänderna, ta flourtabletter och salivstimulerande tabletter flera gånger per dag för att klara tänderna. Dessutom fick jag ta Omeprazol varje morgon för att halsen inte skulle frätas sönder pga magsyran.

Men istället för att läkarna skulle koppla ihop min dåliga hälsa med Lamotriginet så testade de alla möjliga andra knasigheter.

De sa att mina andningssvårigheter berodde på astma. När jag kom till astmasjuksköterskan och fick göra samtliga tester, konstaterade hon att jag inte hade astma. Men ändå(!) skickades jag till en läkare ett par månader efteråt för att diskutera min astma!

Herre Gud…

De sa att mina hostningar berodde på polyper i näsan, så jag har fått en tid till Öron, Näsa, Mun-kliniken.

De sa att mina kräkningar berodde på en dålig reflux så vården sa att jag skulle ta Omeprazol. Det hjälpte inte alls med kräkningarna, annat än med att minska mjölksyran.

De sa att mina utslag och klåda berodde på eksem och jag skulle därmed använda en salva.

Gisses…

För vad handlade allt egentligen om? Vad var det för fel på mig?

Jo, jag är allergisk mot Lamotrigin.

Tur nog var det en sjuksköterska som kom på hur det låg till på akutpsyk på sjukhuset. Hon berättade också att det inte är helt ovanligt att man kräks när man hostar så mycket och så kraftigt som jag gör. Eftersom hostningar och kräkningar görs av samma reflexer.

Varför kunde ingen ha talat om detta för mig för ETT ÅR SEDAN.

Är det bara jag som känner att jag hade hunnit dö av min allergi och andningssvårigheter innan läkarna förstod vad det handlade om…

Akutpsyk och Traumaenheten ringde min traumaläkare akut men jag har ännu inte hört av henne. Jag har däremot fått stränga uppmaningar om att inte ändra i min medicinering tills jag har talat med min läkare.

Detta eftersom man kan behöva vänja sig av med Lamotrigin sakta och under en lång tid.

Men… Jag ändrade min dos i alla fall. Från 300mg till 200mg. Vips så var iaf kräkningarna borta och jag blir endast något så där lite hostig när jag blir torr i munnen. Men andningsproblemen med mera, är kvar.

Jag tappar hakan över så mycket bättre jag mår! Tänkt att jag har haft mina hostkräkningar i ett halvår och bland annat mina andningssvårigheter ett helt år nu! Det är ju helt skamlöst.

Så får vi se nu vad läkaren säger nu när hon ringer. Oavsett vad så kommer jag att stå på mig; jag tänker inte fortsätta med Lamotrigin.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: