Vad göra med rester

Vad gör man med rester? De flesta rester kan man värma som de är men denna vecka hade jag lagat stuvade makaroner med vitlöks- och chilikorv. Korven slank ned i min mans frukostmage men vad gör man med stuvade, stela makaroner? Jo, man gör en makaronilåda såklart!

Ingredienser
(Ta vad du har hemma och var inte rädd för att ändra om i receptet)
400g stuvade makaroner. Kalla
1 liten burk majskorn
En stor klick smält smör
Kokta röda linser/köttrester/tärnad smörgåspålägg som t.ex. vegoskinka eller skinka
En näve krossade tortillaschips (gärna chilismak)
Ost
Salt

Gör så här
1. Hetta upp ugnen till 200 grader.
2. Hacka upp de kalla stuvade makaronerna med en sked. Blanda i majskorn, salt, smör och tortillachips. Rör om tills någorlunda jämt. Lägg i form och bred ut jämt fördelat.
3. Smeta/strö över kokta röda linser, köttrester eller tärnad smörgåspålägg. Hyvla ost och lägg som ett täcke över gratängen.
4. Baka i ugnen tills osten har fått lite av en gyllenbrun färg.

Enkelt och otroligt gott! Uppskattades av hela familjen. Självklart går ingredienser att bytas ut i det oändliga för att passa din diet samt vad du har hemma och till hands.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: