Vad är det för vecka?

Isoleringen börjar slå oss med viss förvirring. Jag har glömt i hur många veckor vi har varit isolerade!

Eftersom dottern går till skolan varje morgon – och eftersom vi har doseringshylsor till hennes och mina mediciner – vet vi vilken dag det är. Vi har också varit noga med att ta helg. Men vi har ingen aning om hur länge vi har varit isolerade.

Dagarna försöker jag att både ge rutin och att de ska se något så när olika ut, allt för att vi ska hålla oss mentalt stabila. Men veckorna går in i varandra.

18 mars säger WhatsApp att vi självisolerade oss. Så lite sisodär tre veckor i isolering…

Fy, det känns som mycket längre!

Man kan verkligen förstå varför man använder isolering som ett straff: det är inte att leka med.

Har en bekant som suttit isolerad i fem veckor nu i och med Corona, i norra Italien. Hon har haft panikattacker och har legat på golvet i sina egna tårar. Vi har än så länge klarat oss utan panikattacker men inte utan tårar.

För när mamma kom på besök och vi pratade med varandra genom mobilerna och fönsterrutorna, då var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Mamma jobbar i äldreomsorgen och tar hand om coronasmittade äldre dagligen, helt utan skydd(!). Därför kan hon inte träffa oss.

Snart är det Påsk och vi har smått börjat påskpyntat med påskliljor i kruka på bordet. Utomhus brukar jag pynta med penséer och påskliljor men i år vet jag inte om jag kommer att kunna göra detta eftersom jag behöver spara pengar.

Men om jag bara köper sex stycken penséer och två stycken påskliljor och tar det på matkontot… Sparar in lite på mat för att kunna göra fint hemma… Det skulle kunna gå. 🙂

Det betyder så mycket för mig att få köpa dessa blommorna. Och jag tror att det är lite det, det handlar om: att man inte ska sluta unna sig någonting som betyder mycket för en. Bara man sparat ihop till det eller sparar in på annat så det faktiskt är genomförbart!

Så tre veckor i isolering alltså, och jag har redan börjat bli koko! Hoppas att ni klarar er bättre!

Kramar,
Åsa

P.S.! Köp inte blommor i matvaruaffärer om ni vill spara pengar. Billigast hittar du heller inte på ställen som BlomsterLandet eller blomsterhandlare på små orter. Nej, billigast hittar du hos stora, lokala och lite okända blomsterhandlare ute på landsbygden. De driver upp en stor mängd med blommor som de säljer utomhus under tak.

Jag har sparat så mycket pengar på att köpa lokalt och smart. I höstas köpte jag t.ex. över tio stycken blommor för bara 400kr. I vanliga fall har jag lagt 1500kr på samma blommor i matvaruaffärer och hos andra blomsterhandlare. D.S.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: