Autism och BUP

Just nu utreds dottern för om hon har autism på BUP. Hon har ADD, ångest och 70 i IQ. De har trott att hon har autism tidigare men inte gett henne just den diagnosen.

Detta eftersom dottern vägrar att besvara korrekt på deras frågor. I tisdags satt jag tillsammans med psykologen Anna på BUP och dottern fick frågor angående autism.

Hon svarade nekande på varenda fråga, fast jag visste att hon ljög!

”Jag är inte petig i maten,” fast hon bara äter pizza och chicken nuggets! Och det ska inte vara vilken pizza eller chicken nuggets som helst: nej det ska vara pepperonipizza och eldorados chicken nuggets.

Förbjude den som köper nuggets med ost… Förbjude den som köper någonting annat eller ger henne en varierad husmanskost! ”Jag är inte petig i maten…” My ass!

Så jag blev lite sur på henne och det slutade med att vi smågrälade på varandra under mötet med BUP. Hon sumpar inte ännu en utredning för autism!

Varför håller hon på så här? Hon sumpar utredningen (igen), hon sumpar just nu högstadiet och hon har bestämt sig för att inte gå på gymnasiet. Hur ska hon klara sig i livet utan rätt diagnos och grundutbildning?

Hon tänker verkligen inte.

Så det blir upp till mig, som vanligt, att styra upp och tänka åt henne. Så när det är dags att söka till gymnasiet om ett år så kommer jag att sätta ned foten och tvinga henne till att söka. Jag kommer att ta skolan till hjälp.

Min dotter är besatt i ridning och djur, så vi söker in till naturbruksgymnasium och ridningsgymnasium. Punkt.

Nu är jag tuff. Men ibland måste man vara det som förälder med barn som är på väg att ”åka av vägen”. Ta tag i ratten och styra en kort stund tills de klarar sig själva igen.

Hon kommer att hata mig… Men bara en kort stund, troligtvis, för sen brukar det alltid gå över. Vi älskar varandra mycket vi två. Det kommer att ordna sig. Det tror jag på.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

8 reaktioner till “Autism och BUP

  1. Ja, jag tror att det nästan bara kan bero på att hon tror att autism skulle vara någonting negativt. Helt galet men så tror jag att det ligger till. Vad fick dig att ändra attityd till din diagnos?

   Gilla

 1. Glad att du har accepterat din diagnos, jag vet att det kan vara tufft eftersom jag har diagnoser själv som jag tampas med. ❤ Det låter som en toppenbok! Stort tack för tipset, den ska jag köpa 🙂 Kram

  Gilla

  1. Jag hoppas det. 🙂 Jag hoppas ännu mer att BUP förstår det och ger henne en diagnos. Hon skulle behöva den diagnosen eftersom då finns det så mycket mer hjälp att få som hon faktiskt behöver.

   Gilla

 2. tror också hon inte upplever sig kinkig själv. jag har inte autism, men var (är tom?) väldigt petig m mat, som barn hade jag också sagt nej på det, tyckte mest alla andra var konstiga som åt vadsomhelst 😉 är det verkligen så att hon måste svara rätt på alla dom frågorna själv som tonåring, låter jättetufft ?

  Gilla

  1. Hmm… du kan nog ha rätt. 🙂 Tyvärr måste det vara ense mellan skola, hemmet och barnet för att du ska få en diagnos av BUP. Förhoppningsvis (håller tummarna, tar i trä) så ser de igenom dotterns svar denna gång och ger henne diagnosen autism i alla fall.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: