Psykologmöten på nätet

Psykologmöten på nätet

Två gånger nu har jag testat psykologmöten på nätet och det kommer att bli fler gånger. Men hur gör man och varför är psykologer så viktiga egentligen?

Man börjar med att anmäla intresset till sin psykolog om man går hos en sådan varje vecka. I mitt fall bad de mig att ladda ner en app i mobilen. På appen fick jag sen logga in med BankID så det känns tryggt och säkert. Därefter kommer apparna att vara olika beroende på ditt landsting.

I mitt fall ska jag gå in på Mina Ärenden för att hitta inbokade psykologmöten på nätet. Du kanske måste göra någonting annat eftersom apparna kanske ser olika ut.

Men till mitt först inbokade möte fick jag en ”lathund”, en introduktionsmanual om hur jag bör gå till väga när jag använder appen.

Detta hjälpte mig enormt!

Det är smidigt och riktigt roligt med psykologmöten på nätet. Jag behöver inte göra mig i ordning utan jag kan vara den jag är där och då i enkelheten av mitt egna hem. Det gör att det känns lättare att öppna upp och tala om privata saker.

Men det finns fler sätt att komma i kontakt med psykologer online. Mindler och Doktor.se är två andra tjänster som erbjuder psykologmöten på nätet.

Oavsett hur du väljer att träffa en psykolog, är det viktigt att göra detta nu speciellt under Corona. Psykologmottagningarna har öppet nu under Corona och nu när vi kanske mår lite extra dåligt psykiskt på grund av isoleringen.

Ta lite extra hand om dig själv just nu. Huvudknoppens välmående är oftast viktigare än det fysiska välmåendet eftersom så mycket startar och avslutas i huvudet.

Se på en elitidrottare. Utan rätt mindset skulle de aldrig klara av att springa ett maraton. Det skulle inte komma någonstans. Precis så är det med att ta sig ur depressioner och tacklas med allehanda psykiska besvär.

Får att fortsätta på samma analogi kan du se på psykologen/kuratorn som din coach. Som coachar dig i rätt riktning till att må bättre.

Med rätt mindset kan vi överkomma mycket. Men med rätt hjälp, kan vi bestiga alla berg.

Jag tycker att det är viktigt att be om hjälp, oavsett hur svårt och hur mycket det tar emot. Av rätt personer som är intresserade av Ditt egna välmående och på ett långsiktigt sätt.

Hur du hanterar ångest till exempel. Ångest som alla lider av gärna mer än en gång i livet. Det som är så vanligt. Men fråga en kompis hur du ska hantera din sociala fobi och de har troligtvis inte rätt redskap att ge.

Men så kommer du till en kurator, terapeut eller psykolog som är specialiserad i att hantera ångest. Vips öppnas en helt ny redskapsbod upp för dig. Full av verktyg som är gjorda just för dig och din vardag. Bara för dig att börja använda direkt.

Det är först nu som du verkligen kan börja göra saker och ting för din psykiska hälsa: när du går hos en expert. Det är först då du verkligen kan börja springa det där maratonet.

Jag vet att jag låter tjatig, men det är så viktigt med rätt mindset och rätt hjälp.

Önskar dig allt gott och hoppas att detta har gjort dig nyfiken på psykologmöten på nätet.

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

2 reaktioner till “Psykologmöten på nätet

  1. Alla borde få förmånen att ha en psykolog, betalad genom statliga medel. Detta skulle öka lyckan i samhället enormt tror jag. Samhället är mentalt sjukt och byggt på en mängd olika lögner och människorna är följaktligen ofta mentalt sjuka. Vi behöver psykologer och filosofer som hjälper oss att reflektera och se saker på ett mer positivt och konstruktivt sätt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: