Corona-ångest

I går skrev jag tröstande ord till en psykiatriker som jag följer på YouTube: hon lider riktigt ordentligt av Corona-ångest. Jag har själv lidit av Corona-ångest men har kommit över den genom att börja med att erkänna för mig själv hur jag mår. Därefter grät jag så ofta som jag behövde och pratade av mig till folk omkring mig.

Just att få prata av mig om hur jag mår inombords, har hjälpt mig mycket. Nu är jag i en situation där jag accepterar läget och stadgar mig i nuet. Ytterligare så hittar jag ljuspunkter i vardagen och gör även upp planer som gör att jag ser fram emot morgondagen. Trots att jag bara är hemma hela dagarna.

Detta är ”ett nytt normalt”/”a new normal” som vi måste vänja oss vid ett tag. Tills denna storm också är över. För den kommer att gå över: vi kommer att lära oss att hantera Corona. Tackla det och komma igenom det. Vi har tampats med mycket på vår jord och mer därtill ska vi ta itu med. Vi kommer att klara av Corona.

Många diskuterar och funderar över hur morgondagen kommer att se ut. Men vi har ingen aning om hur morgondagen kommer att se ut. Och, det får vara okej att det är så just nu en period.

Jag har hört vänner spekulera att de tror att vi aldrig kommer att resa på det sätt som vi har gjort tidigare. Andra tror att vi aldrig kommer att kramas eller att ta i hand igen. En tredje tror att vi aldrig kommer att se varandras leenden eftersom de döljs bakom masker…

Sorgen blir för stor och ogreppbart när man tänker på det sättet. För vi kommer att kunna resa igen. Vi kommer att kunna kramas och ta i hand igen. Även maskbärandet varar inte för evigt. Vi vet bara inte när vi kan sluta med dessa restriktioner. Och, vi får vara okej med den ovissheten just nu. Alla problem har helt enkelt inte en snabb lösning.

Se även Hantera din Corona ångest för fler tips om vad du kan göra för att må bättre under dessa Corona-tider.

Önskar dig allting gott nu under Corona!

Kramar

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: