Dagens läkarbesök på BUP

I dag besökte hela familjen läkaren på BUP för att gå igenom dotterns mående och medicinering. Vi fick mängder med frågor, både om hennes mående och om vad vi vuxna jobbade med.

Jag berättade att jag jobbar som frilansande journalist och författare. Läkaren undrade då vad för slags böcker det är som jag skriver och jag berättade att det är just barnböcker. Att det var böcker FÖR barn, fick jag också precisera! Haha

Min man behövde turligt nog inte precisera mer än att han arbetar som web developer och bygger hemsidor. För just nu har hans företag bland mycket annat (som är rumsrent) en mjukporrsida som min man hjälper till att arbeta med. Det vet jag att han inte vill berätta om! Speciellt inte för BUP! Hahahahahah

En sak som jag och min man reagerade på var att dottern sa att vi ofta var arga på henne för saker. Det här var någonting som varken jag eller min man höll med om men efter lite luskande med dottern inne på mötet så kom vi fram till varför.

Min dotter är mycket känslig för ljud över huvud taget och är vi det minsta (absolut det allra minsta) irriterade på rösten, så upplever hon oss som fly förbannade. Hon kan inte höra eller se skillnad på när man är lugn och irriterad och när man är riktigt upprörd.

Det gör mig så ont om henne! Jag och min man som är så lugna av oss och så går hon runt och känner att vi är ofta arga på henne! Måste vara hemskt!

Men tillbaka till medicineringen. Det antridepressiva Sertralin går bra och vi kommer att ligga kvar på doseringen 100mg. Men för henne (för på vissa kan den fungera mot ångest) biter Setralin inte på dotterns grava ångest som hon lider av varje vaken timme.

Därför fick hon också en ny medicin som heter Seroquel Depot 50mg, som läkaren sa fungerade mycket bra hos de flesta av hennes patienter. Vi gav henne hennes första dos ikväll klockan åtta eftersom man ska ge den samma tid en till två timmar innan läggdags. Därefter ska vi fortsätta att ge henne medicinen samma tid varje kväll.

Efter mötet skulle vi få utlåtandet om dotterns autismutredning av studievägledaren på BUP, men det hann vi inte med eftersom vi hade ett till möte klockan 11:00 på Socialen som vi skulle till. Så vi fick omboka det tills nu på fredag efter dotterns skola.

Ska bli roligt att veta vad resultatet blir! Har hon autism eller inte?

Mötet på Socialen gick bra. Dottern satt inne i väntrummet eftersom det var ett så kallat Uppstartsmöte inför Föräldrautbildningen som vi kommer att gå. Hon lekte med leksakerna som var inne i väntrummet istället för att vara på sin telefon. Tonårsdotter och allt!

Under Föräldrautbildningen kommer vi bland annat att lära oss hur vi ska hantera dotterns diagnoser, hennes vredesutbrott, våld mot oss och så ska dessutom hon och min man kämpa för att få en bättre far- och dotterrelation.

Mötena är uppdelade så att man ser föräldrarådgivarna varannan vecka för att man ska arbeta hemma aktivt med det vi får lära oss under utbildningen. Utbildningstillfällena är allt från 15 minuter till dryga timmen långa; allt beroende på hur mycket man behöver hjälp med just den gången.

Det första Föräldrautbildningstillfället blir nu den 16:e juni. Kan knappt vänta, det ska bli så roligt och lärorikt!

I morgon ska vi åka och ta ut dotterns lilla pillidutt som hon har pillat in i örat. Det är egentligen ett litet örhängeslås (ett sådant där som har lite vassa sidor och måste skava något fruktansvärt!) som hon pillade in i öronöppningen.

I morgon ska hon få lugnande så vi åker lite tidigare dit till sjukhuset för att de ska ge henne det innan mötet – och utpillandet av pillidutten – startar.

Jag och min man bestämde oss för att båda ska vara med när de tar ut objektet, för att dottern ska känna sig lugnare och mindre ångestfull. Hon ska dessutom vara hemma från skolan på grund av att hon får lugnande medel.

Jag hoppas det hjälper denna gång, för det blir tredje gången vi åker in för att ta ut pillidutt-hemskheten!

Önska oss gärna lycka till denna vecka! Vi behöver all tur vi kan få.

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: