Ny diagnos

Dottern har nu fått en ny diagnos! Det förklarar så mycket och känns som en sådan lättnad!

För mig, det vill säga. Dottern hatar sin nya diagnos och vill helst gå en kurs för att vänja sig av med den. Förklarat för henne att det inte går, att hon fortfarande är samma person med sin diagnos. Att det är bättre att hon lär sig att acceptera sig själv.

Än så länge är hon mycket känslig för vem som vet om att hon har en ny diagnos. Familjen och vänner till henne, mig och andra, får inte veta. Inte ens hennes pappa får veta.

Men skolan och främlingar får veta. Därför är det egentligen okej att jag skriver om detta på bloggen men har ändå valt att inte lägga ut det här.

Det får bli när hon känner sig redo. Jag tror att hon behöver få tid till att smälta sin nya diagnos och den första jag kommer att berätta för när hon känner sig redo är för min man.

Hon kommer att explodera rent humörmässigt om jag inte hanterar detta varsamt och taktiskt. Stackarn. Att en diagnos kunde uppröra så, men jag respekterar hennes önskemål fast jag inte riktigt förstår.

På måndag är det dags för ett möte på skolan. Specialpedagogen på BUP vill att skolan måste förstå dotterns diagnoser och anpassa skolundervisningen bättre. Just nu får dottern inte en tillräckligt anpassad skolgång och det gör att hon har F i de flesta ämnen.

Så det är av yttersta vikt att vi får till dessa skolmöten. Men nu är det fredag kväll och helg. Det har varit en kämpig vecka men nu tar vi helg!

Mamma kommer på söndag och vi ska fira Mors Dag tillsammans utomhus. Kanske grilla. Det vore roligt! Lite annorlunda att fira utomhus kanske, men man får hitta på lösningar och sätt att ses på nu så här under Corona.

Ha det så bra!

Kramar,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

2 reaktioner till “Ny diagnos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: