Nytt år, nya möjligheter

Nu är det ett nytt år 2021 och det innebär nya möjligheter. Jag har haft fullt upp med livet att jag inte har hunnit med att skriva tidigare. Har börjat fem olika kurser inom marknadsrelaterande ämnen och det är därför fullt upp.

Det är inte stressigt; jag tar allt i min egen takt, men dygnets alla timmar är uppbokade av vila, familjen, skrivande och kurserna. På helgen tar jag Ledigt från kurser och skrivande.

Uppe på detta söker jag jobb som copywriter. Har lagt frilansjournalistiksplanerna på hyllan just nu eftersom det är för stressigt. Men jag hoppas på att hitta jobb som copywriter, eller iaf att få en praktikplats på en byrå, i år. Helst vill jag ha frilansjobb som copywriter eftersom det innebär mindre stress och mer frihet.

I övrigt mår dottern som hon brukar med hennes sex diagnoser: ADD, ångest, depression, autism, självskadebeteende, självmordsbenägen.

Vi har fått höra av en dam på Barn- och Ungdomshabiliteringen att när man har kombinationen autism och ADD/ADHD så ”samlar man” nästan på diagnoser. Så hon berättade att vi inte skulle bli förvånade om hon diagnostiseras med OCD, ätstörningar och andra diagnoser i framtiden.

Till och med som det ser ut nu skulle jag inte bli förvånad om hon får diagnoserna OCD och ätstörning. Men även andra diagnoser. Hon kör rubbet! Haha 🙂

Det gör ont i mammashjärtat men vad kan jag göra. Man måste stänga av för att orka. Jag kan liksom inte trolla bort hennes diagnoser eller göra henne mer lätthanterlig. Hon har bra dagar och vissa dåliga.

Här om dagen var hon på ett aggressivt humör och jag och min man beslöt oss då för att hålla oss borta från henne. Det höll i sig nästan hela dagen. Hon skrek på det där aggressiva sättet som då man vet att nu är hon nära till slag. Det var bara att hålla sig undan.

Till middagen hade hon lugnat ned sig och kom ned och hämtade sig tallrik med mat. Jag ogillar mycket starkt när hon håller på på det här viset. Att skrika och vara hotfull är ALDRIG okej i en familj.

Men hur gör man för att dra gränser annat än att springa sin väg? Hon gillar inte att prata efteråt när hon har lugnat ned sig heller. Hon har glömt allting då också. Det går liksom inte att nå henne.

I övrigt har vi haft en normal jul. Mycket mat och en hel del alkoholfri dricka som vi firade i både under julen och på nyår.

Det var riktigt kul men fy vad trött jag blev efter att ha gått i klack i två dagar i streck: både juldagen och julafton. Och efter att ha gått runt i köket och lagat stormiddagar två dagar i rad. Spenderade dagarna efteråt i pyjamas! Hahahaha

Jag hoppas att du har det bra och att du fått ha en härlig ledighet!

Kram,
Åsa

Publicerad av asawilliams

Jag heter Åsa och jag är bloggare på www.jagochminadiagnoser.se Jag och Mina Diagnoser är en blogg för mental ohälsa och diagnoser. Här får du en inblick i mitt liv och hur det är att leva med mental ohälsa. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: